2016-10-26
話說呢排突然好掛住首爾 好想再去嘆泡菜同韓式炸雞 但奈何窮到燶加無假期 只能周圍搵下有咩韓食以解思念之苦上個禮拜去開花墟 又突然好想食炸雞就seaech下 結果搵到間有驚喜既韓食小店店仔細細 有唔少人買外賣 店前只有一張長枱 應該以外賣為主雖然店仔細細 但選擇都不少 即叫即做點左炸雞, 韓式蛋卷, 仲有泡菜炒飯韓式蛋卷既蛋味濃郁 添上茄汁 賣相吸引 好似蛋包飯咁 泡菜炒飯 夠晒熱辣辣 炒飯上有煎蛋同紫菜 味道不錯 最緊要係$33有交易芝士炸雞(左); 甜辣炸雞(右)小店既韓式炸雞很讚!! $23~25蚊一客有5件 仲有好多味道揀新鮮滾熱辣 一食就知係即炸香脆, 乾身, 亦唔油膩榴槤炸雞其實每人食完5件雞,再加炒飯蛋卷已經夠飽但又心思思好想試埋餐牌上令我心心眼既榴槤炸雞就再加單榴槤炸雞又係即炸 一食落口 嘩好味道~~ 炸雞上既醬汁除左有榴槤味仲食得出混合左芥末既味道 對於愛榴槤既我黎講 比芝士炸雞更美味小店雖小 但總有佢存在既價值同原因 支持
上個禮拜去開花墟 又突然好想食炸雞就seaech下 結果搵到間有驚喜既韓食小店 店仔細細 有唔少人買外賣 店前只有一張長枱 應該以外賣為主 雖然店仔細細 但選擇都不少 即叫即做
點左炸雞, 韓式蛋卷, 仲有泡菜炒飯
韓式蛋卷既蛋味濃郁 添上茄汁 賣相吸引 好似蛋包飯咁 泡菜炒飯 夠晒熱辣辣 炒飯上有煎蛋同紫菜 味道不錯 最緊要係$33有交易 芝士 炸雞(左); 甜辣炸雞(右)
新鮮滾熱辣 一食就知係即炸香脆, 乾身, 亦唔油膩 榴槤 炸雞
其實每人食完5件雞,再加炒飯蛋卷已經夠飽
但又心思思好想試埋餐牌上令我心心眼既榴槤炸雞就再加單