2023-09-07
今日同老公行完東涌嘅outlet, 血拼完一輪,梗係要食返啲好嘢補數,但買咗好多嘢又唔想食咁貴,又想食得有質素,見到呢間喺東薈城7樓嘅錦麗,就入去食啦原來都有唔少選擇,有飯,有河粉,金邊粉,仲有好多唔同小食特色飲品選擇,而且價錢好合理我同老公都嗌咗河粉,但係大食啲嘅老公就叫咗安格斯火車頭河粉,入邊有好多料,有牛丸,牛腩,肥牛,牛筋,扎肉兩粒牛丸好彈牙,安格斯肥牛片好有牛味好滑,牛腩亦都好淋,牛筋一大條充滿骨膠原,扎肉好香黑椒味,而河粉亦都好軟熟好彈牙,湯頭亦十分之鮮味而我就叫咗胡志明綜合河粉,配料同老公嘅安格火車頭河粉差唔多,但少咗一條牛筋,亦都同樣好出色另外,我哋嗌咗大蝦扎肉米紙卷,蔥油雞翼,仲有一個叫做綠白嘅蔬菜,其實就係用馬拉盞炒銀芽同時蔬大蝦米紙卷嘅米紙好煙韌,好友趙口蔥油雞翼炸得好香口,加埋我最鍾意嘅蔥油,真的不錯而馬拉盞炒銀芽都好惹味另外我哋仲嗌咗兩杯特色飲品,就係牛油果生椰乳同埋芒果生椰乳,兩杯飲品都唔會太甜,而且芒果生椰乳有一啲脆脆係上面,好好食的叫咗咁多嘢,都唔使$400,真係好抵食
大蝦米紙卷嘅米紙好煙韌,好友趙口
蔥油雞翼炸得好香口,加埋我最鍾意嘅蔥油,真的不錯
而馬拉盞炒銀芽都好惹味
叫咗咁多嘢,都唔使$400,真係好抵食