2024-06-07 70 views
今日有少少感冒想食得清淡一點,所以想好了去食粥。灣仔站A出口步行約2-3分鐘就有間海皇粥店,非常方便。店內座位多環境舒適,可能剛完了午膳時間人流唔多可以直接入座。Menu選擇多,有套餐優惠包飲品,價錢經濟實惠。我選了牛肉和豬潤雙併生滾粥,粥底好綿,牛肉和豬潤份量多,加少許白胡椒更能提鮮!套餐還包了半客油炸鬼,可以沾一點粥食,味道不錯!除此之外,我還以優惠價加了一份牛肉腸份,腸份皮薄滑溜,出色!朋友選了蘿蔔糕和炒麵套餐配豆漿,蘿蔔糕有4大塊而且每一啖都食到蘿蔔絲,有點驚喜!而炒麵方面加入少許甜醬和辣醬,味道會更佳!人均約$50

而炒麵方面加入少許甜醬和辣醬,味道會更佳!

人均約$50