2020-04-11 66 views
男友話想靜靜地同我食餐好嘅,心諗:而家有邊度唔靜架🙈!原來,佢係想去個清淨啲嘅環境,就係大坑!因為之前黎過大坑食飯,好似小區生活咁,好鍾意個氣氛,但今次就食fine dining。呢間餐廳空間比較細,但好彩佢可以坐室外 氣氛,估唔到氣氛又相當好喎,餐廳外位置屬於一條巷仔,人流唔會太多,食飯唔會覺得被滋擾,食得好放鬆。侍應服務亦跟足,唔會因為位置響小區而質素降級。講返食物,完全有驚喜,因為呢度係小區,估唔到質素咁好,先來個頭盤日本刺身帶子配黑魚子,帶子清甜鮮味,配沙律真係好開胃,而且底部仲有酸酸甜甜嘅紅加侖子啫喱。再來另一個就係蟹肉芒果沙律,個名就好日式,但原來係用雀巢脆脆裝住,設計有心思,蟹肉味濃,芒果較甜,配脆脆一齊食,多重口感享受,味道亦好夾。分開食又得,一齊食又得。主菜我就揀左呢個燒紐西蘭羊架配芥末籽燒汁,聞落好香羊味,食落又唔臊,肉質又唔韌,岩哂我呢個箍牙妹食,佢嘅伴碟都好好食,薯仔同配菜都用心製作,同樣好好食。男友就食美國頂級西冷,份量好似偏少,對佢黎講啦😆😂,諗返好似無問我地要幾成熟,睇落都幾熟下,起碼無血水,但唔韌,仲好腍下,我都食到😆,配菜就同羊架一樣。Fine din

Fine dining點可以唔飲返少少酒?簡簡單單都點左個西班牙白酒試下🤭。

綜觀食物味道,設計,服務都好好,期待男友 帶我去下一次fine dining!😂
  • 蟹肉芒果沙律
  • 燒紐西蘭羊架配芥末籽燒汁