2010-07-30
今午打電話來訂檯及訂胡椒蟹,晚上六點九到達,叫了以下菜式及飲品.胡椒蟹$168 --->>>我只欣賞個汁,好濃好味,但....我不太愛吃蟹,怕拆蟹,而$168食一隻一斤都冇既蟹,以我呢個煮慣飯既師奶來看,似乎唔多值~(原味)肉骨茶(大) $ 155--->>色水夠濃,味道就不太夠濃,入面既餸,我更不愛吃的,不過,這只是個人問題(我不愛吃有肥的豬肉),與他們用料無關,用料十足~~馬拉盞通菜 $39--->>>上檯時好香,味道都OK既~特色炒蘿蔔糕(黑) $ 39--->>味道偏甜,但...仍可以接受的~海皇卷 $ 39---->>>與食日式魚旦既質感,分別不大,但..味道都可以~藥材雞 $ 45---->>>打開鍚紙,食落有好重既藥材味,幾好食~(應是紅棗&杞子之類的湯汁整既)紫蘭黃金卷 原價$28 (星期四特價$ 20)--->>即係炸蕃薯卷是吧~甜甜地~四色卷 $39---->>>>又係日式魚旦咁既味,沒特
我更不愛吃的,不過,這只是個人問題(我不愛吃有肥的豬肉),
與他們用料無關,用料十足~~
馬拉盞通菜 $39--->>>上檯時好香,味道都OK既~
(應是紅棗&杞子之類的湯汁整既)
四色卷 $39---->>>>又係日式魚旦咁既味,沒特別之處~
怡保既人參味白咖啡 $ 12--->>冇人參味的~
野生羅漢果水($10X2杯)--->>剛煲好出來,味道唔錯~
檸檬洛神花茶 ($ 16X2杯)-->>兩個朋友叫的,我沒試,但..他們沒投訴~
果粒果汁 ($16)--->>朋友叫的,我沒試,但..她說好飲~
雞油飯 ($10) --->>味飯一碗,同我自己用史雲生海南雞湯煮飯,分別不大~
一行四大兩小,埋單$600幾蚊,食完都唔覺飽~
總括 : 除了"藥材雞"及胡椒蟹個"汁",仲有親切有禮的服務
值得我欣賞外,便沒甚麼值得我再留戀了,一試無妨