2021-01-08 172 views
話說最近將軍澳海濱附近開咗好多餐廳,一直都好想去嘆下。今次就去咗呢間餐廳,去到已經聞到好香pizza既味道,而且環境又幾chill🤤所以諗都冇諗就決定去呢間餐廳試吓pizza🍕!(Signature) Mexican Shrimp Pizza ($198/15”)呢到既Signature Pizza係必食之選!賣相靚之餘,仲好好味(。・ω・。)Pizza上面好足料,有鮮蝦、芝士、牛油果醬、蕃茄沙沙、仲有芫茜辣蕃茄醬。因為呢個pizza係有啲辣既,所以order個陣,staff都好細心好親切咁提我哋,仲問我哋怕唔怕辣。我哋就無辣不歡既,所以就話我哋唔驚✌🏻Pizza嚟到時候,已經聞到好香嘅味道!試完第一啖之後,就覺得真係有啲辣😹但係佢辣既程度又唔會太過分,仲啱啱好,辣辣哋夠晒開胃👍🏻啲牛油果醬仲係用新鮮嘅牛油果去整,唔似其他餐廳用mix過其他配料,所以食落清清地,感覺幾好!加上pizza上面仲有其他蕃茄醬,食落唔會太乾,而且仲有淡淡既蕃茄、芫茜味,真係唔錯🤤Assorted Italian Cheeses  ($158)鐘意食芝士嘅朋友真係要試下呢個意大利芝士拼盤!因為佢有4款芝士,而且

鐘意食芝士嘅朋友真係要試下呢個意大利芝士拼盤!因為佢有4款芝士,而且份量都幾多🤤拼盤有水牛芝士、艾斯阿格芝士、巴馬臣同藍芝士。見到都吸引,而且一次過試晒咁多款芝士,真係好滿足。我哋就覺得水牛芝士最正,因為佢原個上,好大粒!而且旁邊仲有啲車厘茄,最特別係佢有加埋青醬,呢種味道係出面真係冇乜點食過,所以推介大家試吓😻拼盤仲有酸麵包俾我哋撈埋芝士一齊食,呢個配搭真係唔錯👍🏻
Assorted Italian Cheeses

Pan-Roasted Seabass Fillet & Stewed Prime Seafood  ($298 Full)
因為想試下其他菜式,所以就叫咗煎海鱸魚柳海鮮燴🐟呢個煎海鱸魚柳煎得好香,仲好大舊。最正既係鱸魚冇骨架,可以大大啖咁食好開心。而且佢仲有其他海鮮配襯,有鮮蝦、蜆、辣肉腸同麵包粒。每款海鮮都好新鮮,啲蝦仲好彈牙👍🏻另外,睇得出佢有精心設計,因為呢個海鮮燴顏色豐富之餘,每樣海鮮同配料都擺得好靚添😻而且呢個份量都好大碟,都幾抵食🤤

Tiramisu ($88)
Tiramisu好似好普通,好多間餐廳都有。但係呢間既Tiramisu好好味,而且係必食添架😻 雖然我哋已經食到好飽,但最後仲食晒成個Tiramisu,可想而知呢個Tiramisu有幾正啦。佢除咗好大件之外,仲有好濃味既Espresso 味, 而且切開佢仲可以清楚見到佢每一層係點樣,望落好靚,食落仲好creamy!
Tiramisu

Oreo Madness($72) & Mango Smoothie ($72)
呢兩杯飲品各有特色,就等我介紹一下!首先講下Oreo Madness先,佢個外觀好靚,上面仲有塊Oreo同cream陪襯,真係好好味🤤而且佢有好濃郁既朱古力味,最正係每一啖都有啲oreo粒粒!只不過係飲朱古力會有啲飽🙈 而另外Mango Smoothie都唔錯,酸酸地幾開胃,而且佢係用新鮮既芒果,所以呢杯飲品都幾好飲,又唔會好甜🤤
Oreo Madness & Mango Smoothie

Overall, 我哋覺得pizza 🍕係最正既,因為佢上面有牛油果醬,而且仲有啲辣,夠哂刺激, 仲有Mango Smoothie都好正,因為食到好飽個陣飲番啖,又可以再戰! 餐廳既職員態度都好nice,仲好親切,值得推薦👍🏻
2021-01-06
Type of Meal