2024-07-18 590 views
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk度假👒 × 美味🔥 × 儀式感💖喺元朗劇院、圖書館附近,有一間裝修好度假風又好靚嘅泰國菜餐廳🥰。餐廳以開放式酒吧風格設計,開放式得嚟冷氣都好涼,令人感覺好放鬆😚。生蝦刺身口感爽口,配埋泰式辛香料嘅醬汁,酸酸甜甜,超級醒胃😋。廚師特色蝦醬炒飯超級吸引眼球👀!以撈起嘅形式呈現,首先剝碎特色魔鬼魚乾,再將唔同配料撈勻。一啖食落去,滿滿嘅蝦醬椒鹽、乾果魚香,各種滋味都食得到🫶🏻。馬拉盞炒通菜炒得爽口,馬拉盞調味令人不停想再食💖。炸雞翼配埋泰式雞醬都係超好食,而且有種啤酒炸皮嘅甜香味😍。連雪碧都超級有心思✨,用咗啤酒杯、整成特飲咁樣上。💰生蝦刺身($198)💰廚師特色蝦醬炒飯($138)💰馬拉盞炒通菜($78)💰炸雞翼($78)💰雪碧($25)
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
度假👒 × 美味🔥 × 儀式感💖

馬拉盞炒通菜炒得爽口,馬拉盞調味令人不停想再食💖。
炸雞翼配埋泰式雞醬都係超好食,而且有種啤酒炸皮嘅甜香味😍。
連雪碧都超級有心思✨,用咗啤酒杯、整成特飲咁樣上。

💰生蝦刺身($198)
💰廚師特色蝦醬炒飯($138)
💰馬拉盞炒通菜($78)
💰炸雞翼($78)
💰雪碧($25)