2021-11-29
晚餐Omakase $1600 (共20品)雖然晚餐嘅價錢唔算話太貼地,但係諗吓喎有20樣嘢食 而且樣樣都好高質 其中有啲特別推介😜剝皮魚壽司咁大個女都未食過剝皮魚,肉質鮮嫩,佢係淋身嘅嗰種魚質,但係唔係霉霉爛爛嗰啲感覺,而且油脂比較少 食到魚肉嘅鮮甜味。秋刀魚(肝醬),秋刀魚卷物 (醬油)秋刀魚兩食,一個係加咗自製嘅肝醬,師傅話咁樣更加可以帶出秋刀魚嘅鮮味,平時都好怕食秋刀魚,因為冇乜肉食之餘又多骨,但係呢度嘅秋刀魚好肥美,而且卷物就係咁樣點醬油,都已經好好食😋其實仲有好多,不過20樣嘢真係影唔晒,記得仲有活北寄貝,拖羅,凡立貝,牡丹蝦,仲有我最鍾意嘅海膽😝 其實如果覺得夜晚太貴嘅話 ,佢lunch都有㗎,而且價錢相對相宜,大家記得book位啦🤣
剝皮魚壽司
秋刀魚(肝醬),秋刀魚卷物 (醬油)