2019-01-28
尋晚去咗香港仔食飯 見到香港仔中心四期有間新開嘅餐廳 食喇沙同海南雞飯 好多人排隊 香港人性格 - 就梗係埋去湊下熱鬧🙊 點知意外發現間餐廳嘅門口 竟然同時開咗間飲品店😂 (可能係同一個集團我聽到店員同啲客人講 杯嘢飲可以帶入餐廳🙊)有新野又不妨試試丫 鋪頭喺轉角位唔太起眼 但係裝修幾骨子 又有部自助點餐機 感覺四正 而且重點係 佢新張期間做緊買一送一優惠啊! 🤑🤑🤑 超級抵買 揀兩杯飲品佢會淨係收你貴啲嗰杯嘅價錢😳 而且我覺得飲品價錢本身都唔算貴 芝士奶蓋嗰啲$25到 黑糖珍珠鮮奶嗰啲都係$25我哋要咗杯芝士奶蓋四季春茶 同埋火炙芝士黑糖珍珠鮮奶 free一杯埋單只係$25😧 平均消費$12.5😱 飲完去食譚仔可以加多兩個餸😂芝士奶蓋四季春茶一向都係我最鍾意嘅芝士奶蓋組合 因為四季春茶係特別清香又有茶味 少少甘味特別突出 烏龍同東方美人嗰啲 我個人應覺同芝士奶蓋冇咁襯🧐 呢到嘅四季春都幾有茶香 收貨收貨 奶蓋唔算好厚好creamy (=無咁肥?) 但都唔差 火炙芝士黑糖珍珠鮮奶 前排飲咗好多黑糖珍珠鮮奶當然有少少審美疲勞 但係呢個變奏有埋芝士係入面都幾特別 都飲得出佢有芝士味 味道比
火炙芝士黑糖珍珠鮮奶 前排飲咗好多黑糖珍珠鮮奶當然有少少審美疲勞 但係呢個變奏有埋芝士係入面都幾特別 都飲得出佢有芝士味 味道比普通黑糖珍珠鮮奶豐富 整體嚟講呢個配搭都算有新鮮感得嚟又夾
btw 我事後推介左其他朋友去試 (買一送一梗係要推介!) 佢哋話蜜瓜芝芝超甜 想飲呢款但又唔鍾意太甜嘅朋友就記得同店員講清楚個甜度喇😝