好耐未同大學的朋友聚過約了係QP苦海浮沉的頹文同埋cliff和石頭食過便飯因為頹文想食中國菜, 之前睇完蔡瀾, 所以就想來啦行來依度實會經過譚仔, 真係唔明白有咩好食, 除了平幾蚊外, 又要同人逼入到來這裡又有plasma又坐得舒服, 可能打工仔先會明白上次來依度係和親愛的來, 試過豆花米線叫了氣鍋雞, 過橋米線, 蒜泥白肉, 炸醬排骨米線, 鹵水鴨腎和送的水晶皮凍上次食氣鍋雞可能要鷜到八九年前細個係雲南食了八寶七星氣鍋雞無哂, 亂點了個海底椰烏雞來到幾失望, 因為真係好細個, 入面的海底椰太硬食唔到不過個湯係幾好味的, 但是還是喜歡正宗有少少藥材味的過橋米線: 有普通和優質揀, 要了普通, 有侍應幫你過橋待一會就食得, 個米線口感很好, 因為淋的米線很惹人反感個滑清得來幾有雞味, 如果料多一點就好了炸醬排骨米線: 好微的辣, 這樣湯底有兩個選擇! 最緊要湯底!蒜泥白肉: $20都有幾多塊, 酸酸地辣辣地,幾惹味的!水晶皮凍: OR送的, 賣相和以前唔同左, 成半球狀?! 幾得意的小品鹵水鴨腎也不錯, 鹵得還算入味, 腎片都爽口木瓜籽水: 口感好像比上次差了點, 試過無咩驚喜, 仲有好
好耐未同大學的朋友聚過
約了係QP苦海浮沉的頹文同埋cliff和石頭食過便飯
因為頹文想食中國菜, 之前睇完蔡瀾, 所以就想來啦

入到來這裡又有plasma又坐得舒服, 可能打工仔先會明白
上次來依度係和親愛的來, 試過豆花米線

上次食氣鍋雞可能要鷜到八九年前細個係雲南食了
八寶七星氣鍋雞無哂, 亂點了個海底椰烏雞
來到幾失望, 因為真係好細個, 入面的海底椰太硬食唔到
不過個湯係幾好味的, 但是還是喜歡正宗有少少藥材味的

過橋米線: 有普通和優質揀, 要了普通, 有侍應幫你過橋
待一會就食得, 個米線口感很好, 因為淋的米線很惹人反感
個滑清得來幾有雞味, 如果料多一點就好了

蒜泥白肉: $20都有幾多塊, 酸酸地辣辣地,幾惹味的!

鹵水鴨腎也不錯, 鹵得還算入味, 腎片都爽口

木瓜籽水: 口感好像比上次差了點, 試過無咩驚喜, 仲有好似少左d Jelly狀的木瓜籽咁gei?

食完, 我同石頭都覺得滿足, 雖然頹文仍然好肚餓?!
仲有可能因為電視做緊奧運, d服務俾上次冷淡好多
之前向我和親愛的介紹食物得很清楚的waitress唔見左?!
$42 (Lunch)