尋日喺尖沙咀收工咁岩經過,見到世界一蘋果批終於開咗啦,可能因為疫症嘅關係竟然冇咩人龍,見夜晚經過都冇人排隊,而入邊仲有野買嘅時候,梗係要去買嚟試試啦!店舖設計勁細心好開心買蘋果批仲可以飲咖啡,可能驚大家食蘋果係覺得太你或者太甜,要咖啡嚟中和下。買完之後行咗成10分鐘先醒起要趁熱食喎!是但搵個空曠嘅地方,除低個口罩食個蘋果批先!可能因為年紀大嘅關係,開始好enjoy食辣口嘅食物,呢個蘋果批嘅溫度令我有驚喜!咬入去外脆內軟,牛油唔會膩到飛起,麵粉勁香,加上一粒粒富士蘋果肉,湧出黎吉士醬同埋豆乳忌廉,熱住都唔會成水墮,細節位認真!另外買埋迷你版千層蘋果脆粒,拎左返屋企同屋企人分享,我個人來講覺得佢真係有啲甜,但係好鍾意食甜王啊妹表示⋯⋯好正!放棄左手上包薯片一粒粒隊入口!外邊糖漿好趣,入邊嘅酥皮做得非常之好勁香口,可能拎到返屋企已經凍咗,我哋試吓將佢放喺焗爐入邊焗一陣睇吓有咩效果,結果太熱都係要放涼少少先,個表皮糖漿更脆,係入邊熱完仲香牛油味,加倍滋味🤣🤣
尋日喺尖沙咀收工咁岩經過,
見到世界一蘋果批終於開咗啦,
可能因為疫症嘅關係竟然冇咩人龍,
見夜晚經過都冇人排隊,
而入邊仲有野買嘅時候,梗係要去買嚟試試啦!

買完之後行咗成10分鐘先醒起要趁熱食喎!
是但搵個空曠嘅地方,除低個口罩食個蘋果批先!
世界一蘋果批

另外買埋迷你版千層蘋果脆粒,
拎左返屋企同屋企人分享,
我個人來講覺得佢真係有啲甜,
但係好鍾意食甜王啊妹表示⋯⋯
好正!
放棄左手上包薯片一粒粒隊入口!
外邊糖漿好趣,
入邊嘅酥皮做得非常之好勁香口,
可能拎到返屋企已經凍咗,
我哋試吓將佢放喺焗爐入邊焗一陣睇吓有咩效果,
TakeAway
世界一蘋果批