2023-12-02
行街行到有啲攰,諗住揾緊cafe坐下攤抖下。上OpenRice碌一碌見到呢間貓cafe,好似幾靚又近我哋,就衝上去玩下貓。一出電梯見到個招牌靚靚,推開門員工就話比我哋知要消毒雙手同著鞋套,等啲貓唔會被外面既細菌感染。Cafe環境好闊落,有普通枱又有好似日本塔塔米咁既坐位。員工就安排我哋坐左張成枱貓既位,一張枱有幾隻貓訓哂係到,周圍又有10幾隻貓走來走去,真係貓癡天堂。我哋簡單點左薯條雞翼同2杯咖啡後,就開始玩貓之旅,係咁走來走去去摸貓抱貓,啲貓完全唔怕人,任你摸又過嚟撩你玩。員工都好好人,同我哋分享啲貓既事,真係坐得好舒服。臨走前我哋點左貓零食,啲貓見到零食全部衝哂來圍住我哋,真係好震撼!係貓癡真係免疫唔到。人均消費都係幾十蚊,可以坐90分鐘鬆弛下,又有貓玩,真係超值