2021-08-16
朋友介紹話呢到既片皮鴨係佢食過最好食既,所以帶左我地去食~去到果然係無介紹錯!餐廳環境好好,好闊落而且裝飾好用心.服務更係比得上酒店既中餐廳.♦ 42天飼養北京片皮鴨 ⋆ $750片皮鴨不意外地原隻上,比你影完相就係旁邊切片,一共有三碟,其中兩碟係半肉半皮for包住食;另外一碟係淨皮,就咁蘸少少黃糖食.片皮鴨香脆,燒得岩岩好,鴨味濃而唔羶.餅皮好細心地加左個熱水包係最底所以可以keep住保暖唔洗凍冰冰咁食(超級加分位).♦ 燈影牛肉 ⋆ $125佢係一款係餐廳好熱門但我完全未聽過既菜式. 牛肉好薄身,大概就係好juicy既牛肉薄脆.食落有少少麻辣香味.係一款唔錯既前菜. 起初大家都好好奇佢個名咩意思,直到係蠟燭前面夾起佢..嗯,我明白了!💖.♦ 西班牙黑毛豬叉燒 ⋆ $325來到Mott 32 又點可以唔叫佢既叉燒呢😍黑毛豬肥瘦好均勻,食落又腍又爽口。表面既蜜糖燒得好脆,暖笠笠咁。超級推介!.除此之外,仲叫咗一款炒飯同一款豆類,中規中矩啦.♦ 阿拉斯加蟹肉飛魚籽炒飯 ⋆ $230♦ 乾煸和牛四季豆 ⋆ $180
♦ 42天飼養北京片皮鴨 ⋆ $750
♦ 燈影牛肉 ⋆ $125
♦ 西班牙黑毛豬叉燒 ⋆ $325
除此之外,仲叫咗一款炒飯同一款豆類,中規中矩啦
♦ 阿拉斯加蟹肉飛魚籽炒飯 ⋆ $230
♦ 乾煸和牛四季豆 ⋆ $180