平日多數自己帶飯, 好少出街買嘢食,但生活中總有啲時候趕到要食包, 今日晏晝由紅磡出發去屯門, 時間緊迫,就同幾個朋友喺屯門站麵包舖度買麵包做午餐, 入到美心西餅諗住是但買個包,點知見到一個幾特別嘅新品... 肉鬆麵包糯米糍!其實望落果樣同普通肉鬆包冇分別, 心諗可能係伏, 但見其他包款已經食過十萬九千次唔想再翻兜, 就把心一橫伏都要試!估唔到又幾有驚喜喎, 麵包表面鋪上了唔少肉鬆, 一咬落裏裏面有一大嚿糯米糍, 雖然係麵糰一舊, 但甜甜地咁, 幾軟熟, 麵包裏面有啲煙靭靭嘅糯米糍感覺好新鮮有趣, 其實麵糰冇咩特別味道,所以同肉鬆都幾夾, 不過九蚊就嫌貴咗啲, 想試新品嘅朋友都不妨一試嘅。
肉鬆麵包糯米糍

肉鬆麵包糯米糍

2017-10-25
$9 (Lunch)