2024-09-04
店名一樣,味道不一樣!今晚去油麻地想起好耐無去幫襯過嘅橫綱拉麵,-去到無人排隊啊!正!入到去,無太多客人,我哋兩個人可坐四人枱,對面又係咁,二人坐四人枱,裝修無變,價錢無變,而家唔使加一服務費,已經唔記得之前有冇了,但記得以前有人不斷斟茶飲的,所以有加一也合理,而家免加一自然免茶!無所謂啦!我嚟食麵唔係嚟飲茶的!🍜無咩色相的豚角色好似唔似以前有啲醬油色,定我記錯?!飲啖湯先,𠲖味道變咗"冇撞"拉麵嘅??食啖麵,唔似記憶的味道!望向㕑房,拉麵師傅男人變成女人!師傅唔係之前橫綱老師傅的男徒弟了,咬口豚角,有味!油溢味!#油溢味!油溢味,生意差了,之前做好的䐁肉賣唔去放太耐變咗油溢味,怕浪費只有惡性循環!謎底終於解開, 啲嘢難食咗,熟客食熟悉的味道,味道變得陌生,自然成為陌路人!應該無下次!