2022-10-21 3361 views
成日經過沙田見到已經好想試呢間微辣大排檔😇 有睇開微辣應該都識佢哋 佢哋喺香港開咗呢間大排檔 今日終於試到啦😆 Menu清晰 圖文並茂 仲有微辣十大必食推介 唔怕樣樣都想試揀唔到食咩啦🤣好好彩咁坐咗起一個打卡位🤭 係微辣站呀😍 一坐低店員就放低咗兩個杯同埋好有feel嘅水煲 真係好有風味😇同埋唔係普通嘅茶 係earl grey ahh!!! 估唔到大排檔都會配英式嘅茶葉 幾特別~ 米酒雞 $249係咪憤怒鳥黎架😂 一拎上枱係好大個碗 店員打開蓋再將有火嘅酒倒落去 雞同埋酒味即刻出咗嚟 超香!等啲火熄咗之後我哋就切開個雞 熱辣辣 雞肉非常滑身 雞入邊仲有啲雲耳金針 全部都好入味 雞肉就連雞胸都好滑 亦都好易去骨 好好食呀😋 阿姜至愛 冰鎮素咕嚕肉 $109呢個素咕嚕肉竟然都可以打卡😝 上枱嘅時候有啲乾冰起底 有啲煙飄出嚟 咕嚕肉係熱嘅冰鎮完之後又有另外一種感覺 同埋完全食唔出佢係素 酸酸甜甜好好味 Yelo咖喱大雜燴 $109呢個咖喱煲入面係有豬皮、蘿蔔、陳皮魚蛋同埋魷魚 全部都好入味 又唔會好辣 咖喱味好香 同埋佢有火保持溫度 讚😋 北角雪糕格仔餅(抹茶味)$59呢個格仔餅做得好煙靭脆

米酒雞 $249
米酒雞

阿姜至愛 冰鎮素咕嚕肉 $109
冰鎮素咕嚕肉

Yelo咖喱大雜燴 $109
Yelo咖喱大雜燴

北角雪糕格仔餅(抹茶味)$59
呢個格仔餅做得好煙靭脆身 加埋朱古力醬同埋打起左嘅cream 再加埋抹茶雪糕 同絕配嘅紅豆 作為飯後甜品真係100分😗
北角雪糕格仔餅

入面嘅裝修真係好適合打卡😝

整體嚟講 呢間微辣大排檔 環境寬敞好多打卡位
食物質素唔錯 店員服務都好好👍🏻 下次會再嚟 想試佢嘅下午茶😗
米酒雞
冰鎮素咕嚕肉