2024-03-16 341 views
前兩日放工去咗德福廣場既「馳走家✨」晚餐,真係唔錯!🌟佢哋嘅菜單好豐富,有各款刺身、壽司、串燒、鍋物同埋好多款小食,加上仲有好多款清酒、梳打酒同highball等等嘅飲品,真係一個多元化同高質素嘅日式居酒屋。首先,佢哋嘅刺身拼盤🍣(包括大拖羅、吞拿魚及蝦)真係一流!新鮮嘅刺身片入口即溶,特別係大拖羅嘅鮮甜味道,令人回味無窮。之後,佢哋嘅天婦羅盛合🍤,炸得金黃酥脆,裡面嘅炸蝦同蔬菜都保持咗鮮味同嫩度。配埋啲天婦羅醬汁,真係一絕!而佢哋嘅串燒拼盤🍢,有好多款式可以揀擇,包括雞翼、牛肉同豬等等,每一串都炭燒得恰到好處,入口多汁又香口,好適合配埋啤酒飲。另外,我推薦佢哋嘅鰻魚和風煎蛋卷🍳🍣,鰻魚滑嫩多汁,同煎蛋卷一齊食,味道好濃郁。一口咬落去,絕對令人滿足!最後食埋佢哋嘅韓國海鮮煎餅🥞🦑,薄脆外皮,內裡滿滿嘅海鮮同蔬菜,伴隨住韓式醬汁,味道鮮美,好開胃!至於飲品方面,我點左佢哋嘅黑糖梅酒🍶同青檸梳打酒🍸,都好特別!黑糖梅酒有一種淡淡嘅甜味同梅子嘅香氣,而青檸梳打酒清新爽口,兩款都好適合配埋日本料理。總括而言,「馳走家」喺一間多元化同高質素嘅日本料理同居酒屋。不論係嚟飲酒放鬆,定係享受美食,「馳

前兩日放工去咗德福廣場既「馳走家✨」晚餐,真係唔錯!🌟佢哋嘅菜單好豐富,有各款刺身壽司、串燒、鍋物同埋好多款小食,加上仲有好多款清酒、梳打酒同highball等等嘅飲品,真係一個多元化同高質素嘅日式居酒屋。

總括而言,「馳走家」喺一間多元化同高質素嘅日本料理同居酒屋。不論係嚟飲酒放鬆,定係享受美食,「馳走家」都係一個絕佳嘅選擇!🍽️