2019-01-04 27 views
嚟到西環區夜晚想食個甜品,其實好多cafe都已經閂咗門,大概八點半左右經過呢間甜品店,見到網上食評都好似唔錯,一心想食梳乎厘pancake,點知原來七點後就唔供應 又唔想行去第二度,就唯有照入去食其他甜品。甜品店入面裝修都幾靚,而且甜品種類都有好多。唔知揀咩食好最後揀咗食心太軟,無問雪糕有冇得揀咩味,default係雲呢拿味。心太軟大概等咗20分鐘左右,佢係扁身嘅心太軟,唔係一般高身小小嘅心太軟。剛剛焗起新鮮熱辣辣,切開入面係有朱古力流心,朱古力流心味道都ok,只不過心太軟蛋糕偏實,唔得鬆軟另外叫左蕃薯糖水,$25,價錢唔算貴,非常合理😊但只有三嚿蕃薯,都薑味但番薯勁林好似煲咗好耐咁,林到一吉就散曬。真係唔識欣賞。食咗一個唔好味嘅甜品,令到我心情唔太愉快冇下次
又唔想行去第二度,就唯有照入去食其他甜品甜品店入面裝修都幾靚,而且甜品種類都有好多。唔知揀咩食好

朱古力心太軟

冇下次