2020-09-23
今日嚟到屋企附近食台灣菜,佢係大商場入面,唔係好起眼,似係新開?舖面好大又光,位置都好闊。睇左openrice有人叫香酥炸雞髀比便當同紅燒牛丸牛筋面,我就跟機,再加兩杯飲品。香酥炸雞髀比便當佢隻炸雞髀超大隻!大隻到嚇親。出面一隻咁大都要30啦,佢成個餐都係63蚊,仲包飲品,所以好抵!炸比都好脆,皮略油,我怕肥就唔食哂啦,但都好enjoy🥺🥺🥺我拆開隻脾,有勁多肉紅燒牛丸牛筋面牛丸都有幾粒,牛筋份量都算多,最中意係佢既面質,好煙韌同彈牙,同台灣食既台灣牛肉面有得揮!黑糖珍珠鮮奶依個要加錢先有得飲😛😛朋友唔想飲凍就叫左熱,但都唔會太甜!黑糖味岩岩好!但太飽啦,飲唔晒,下次應該叫一杯可以做下午茶🤓🤓芝士奶蓋玫瑰鐵觀音依個都係要加錢嘅。我好少飲鐵觀音,所以唔係好識叫做好冇味。但奶蓋係做得幾好,咸咸地,夠厚,玫瑰味就淡淡地,所以都幾清香依間我會再encore😍
香酥炸雞髀比便當
佢隻炸雞髀超大隻!大隻到嚇親。 出面一隻咁大都要30啦,佢成個餐都係63蚊,仲包飲品,所以好抵!炸比都好脆,皮略油,我怕肥就唔食哂啦,但都好enjoy🥺🥺🥺
我拆開隻脾,有勁多肉
紅燒牛丸牛筋面
黑糖珍珠鮮奶