火鍋一年四季都可以,應該無人會反對,火鍋店選擇亦多不勝數,各有特色位於太子嘅樂湯雞麵館 X 火鍋,其招牌雞湯打邊爐一直受食客歡迎,而近期更推出佛跳牆雞鍋湯底,絕對不能錯過!🥢佛跳牆雞鍋 - 材料超豐富,除咗有半隻新鮮雞外,還有不少矜貴食材如原條海參、花膠、乾瑤柱、花菇和鮑魚。湯底份量足夠4人分,食材人人有份,真係飲湯食埋湯料都夠晒飽!最後廚房會將雞斬件,雞皮和雞肉都非常嫩滑,超讚👍🥢麻辣海參 - 以涼拌青瓜拌海參配上麻辣醬汁,爽口又惹味!🥢即炸響鈴 - 打邊爐又點少得響鈴,放落湯淥幾秒就食得,非常酥脆🥢牛魔王拼盤 - 有A4和牛、牛白肉、牛小排、牛舌和五花子,擺盤好靚好吸睛,未食先影靚相。5款牛各有特色,全都新鮮嫩滑,我自己就比較喜歡A4和牛,油脂平均而不膩,具口感🥢自家製招牌丸餃拼盤 - 有龍皇雲吞、花膠魚翅餃、韭菜餃、黑椒芝士和牛餃、手打墨魚丸和蝦丸。幾款餃都餡料豐富,夠飽滿,個人推介龍皇雲吞,而墨魚丸同蝦丸都彈牙,墨魚丸仲係非常好食,真心未食過咁好食嘅墨魚丸!🥢刀削麵 - 一碟份量都唔少,口感煙韌又夠滑,淥1-2分鐘就食得,盡吸雞鍋湯底精華,真係食完一碗又一碗!🍹青檸梳打特飮/咸

🥢佛跳牆雞鍋 -
最後廚房會將雞斬件,雞皮和雞肉都非常嫩滑,超讚👍

🥢麻辣海參 - 以涼拌青瓜拌海參配上麻辣醬汁,爽口又惹味!

🥢牛魔王拼盤 -

🥢自家製招牌丸餃拼盤 -

🍹青檸梳打特飮/咸檸七 - 青檸梳打解渴解膩,咸檸七就清涼解渴,2款我都推介👍

Type of Meal
Dinner