2024-01-24 71 views
店名: 南대門地址: 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖尖沙咀站 B1 出口,行7分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5안녕하세요~近排睇完《單身即地獄3》,突然好掛住韓燒🍖!之前都有講過尖沙咀韓國街📍其實聚集左各式各類既韓國餐廳🇰🇷~今晚行完街就沿住金巴利街睇下沿途有咩韓國菜好食🥢,見到一個oppa👨🏻好熱情係門口招呼👋🏻,而且環境空間幾寬闊🤩,就決定食呢間✔️!店內職員大多為韓國local🤗,老闆娘亦係居港多年的韓國人☺️,咁地道梗係試下佢地既韓式燒肉🥓&炸雞🍗~一坐低就見到枱中央放咗一隻鐵製既大龜背🐢,下面就用明火灸熱🔥,而且微傾斜令尾部可以去油🤩,鐵龜背熱氣四散💨,好適合冬天嚟取暖☃️!但要注意小心燙傷⚠️!豬肉拼盤Set B ❤️❤️❤️❤️$450嗌完店員就會立刻送上韓式前菜🇰🇷,包括酸辣既泡菜🌶、脆口既大豆芽菜🌱、微辣既生菜🥬、麻油香既翠玉瓜同辣青瓜蘿蔔🥒。每款各有特色,都令人非常開胃🤤!我地嗌既豬肉拼盤Set B包括豬肋骨🍖、傳統辣醬醃五花肉🌶️、梅花肉🐖、薄切五花腩🥓,食到唔同口感好滿足😻~個人最推介傳統辣醬醃五花肉👍🏻,經醃製既五花肉油脂比例唔會太高🤗,好入味
店名: 南대門

地址: 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
尖沙咀站 B1 出口,行7分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

豬肉拼盤Set B ❤️❤️❤️❤️
嗌完店員就會立刻送上韓式前菜🇰🇷,包括酸辣既泡菜🌶、脆口既大豆芽菜🌱、微辣既生菜🥬、麻油香既翠玉瓜同辣青瓜蘿蔔🥒。每款各有特色,都令人非常開胃🤤!我地嗌既豬肉拼盤Set B包括豬肋骨🍖、傳統辣醬醃五花肉🌶️、梅花肉🐖、薄切五花腩🥓,食到唔同口感好滿足😻~個人最推介傳統辣醬醃五花肉👍🏻,經醃製既五花肉油脂比例唔會太高🤗,好入味🌶️得黎將豬肉既香味帶出😍,啱曬今日想食重口味既我😈!醬料方面除左每人有一碟豆瓣醬🫘同海鹽黑椒芝麻油🧂外,仲有蒜粒🧄同埋青椒粒🫑,仲有送上一籃西生菜🥬,供食客包住燒肉🥓一齊食,食落都健康啲💪🏻,又可以減輕油膩感☺️。另外,Set仲包括大醬湯🍲,湯底非常濃郁而且份量非常多😋,內有蜆肉🐚、翠玉瓜🥒、豆腐🥡、香菇粒🍄、洋蔥🧅,非常足料🤩~

甜辣醬炸雞 ❤️❤️❤️❤️
雞肉完美地裹上炸粉🍗,雞肉部份非常軟腍易咬☺️,就算雞胸部份都好嫩滑🤤,而且沾上甜辣醬更開胃🥰!份量足一隻雞外仲有3隻韓式炸菜肉水餃🥟,水餃既包法好似一個元寶💰,而且餃子內有粉絲,食落唔會滯🙅🏻‍♀️,再蘸上甜辣醬🌶️,非常惹味☺️!