2023-03-11 403 views
Weekend同朋友出去飲咖啡,唔想去人太多嘅地邊方,最後嚟咗土瓜灣啟岸伊間咖啡。以前已經幫襯過佐敦分店,覺得水準,不過嗰邊座位較少,所以黎土瓜灣大dd嘅鋪試下🤭店舖裝修走日系簡約風格,男店員(應該係老板?)好有禮貌,會介紹唔同蛋糕,最後我點左:1)凍Latte $47,凍飲都飲到夠Nutty,啡底打得好,同奶嘅比例調到常常好!2)蘋果肉桂蛋糕 $45蘋果同肉桂嘅味道拿捏得剛剛好,唔會互相搶咗對方嘅味道,幾有咬口亦唔會太甜,面頭仲有開心果點綴下;如果蛋糕可以濕多少少就perfect口喇❤️另外朋友點左個Tiramisu,果個CREAM人係OMG地好食!!!!打得超級乖,不過記得share食,一個人食的話應該可以滯一日🤣下次一定會再黎幫襯❤️

2)蘋果肉桂蛋糕 $45

下次一定會再黎幫襯❤️