2023-06-11 295 views
又到左一個月一次嘅月經飯,今次我哋揀咗間Cafe,可以坐得舒服啲傾耐啲。個環境都好工業風,感覺都幾chill㗎。小食我哋見咗個柚子雞翼,佢喺柚子醬上面會加左一啲炸蒜,所以唔會剩係得個甜味,反而仲會有咸咸地嘅香味。佢啲雞翼都真係做得幾好,出邊夠晒乾身同脆卜卜,但係入邊啲肉真係好滑好多汁。主食方面,朋友叫咗個卡邦尼意粉,佢個卡邦尼真係做得好出色,因為連我呢個唔係好食意粉嘅人都對佢讚口不絕。佢啲芝士同個醬混合得好好,香滑得來又唔會好漏,啲意粉有夠晒彈牙,真係好好食。而我自己就揀咗個安格斯牛漢堡配薯條,佢啲薯條感覺好健康,因為係唔落鹽嘅。而且因為係粗薯條,外脆內軟,熱辣辣真係好好食㗎。而佢個漢堡真係好巨型,而且好足料,女仔個口絕對冇可能拎住嚟咬。我哋都係切開嚟食。可以見到佢嗰啲料真係好多,而係個包都好香。因為佢講安格斯係冇調味嘅,所以係靠個包嘅甜甜地再加埋其他蕃茄生菜同埋少少醬料嘅味道,所以成個包成日都好清㗎新。而佢返安格斯牛扒都好Juicy,一路切一路流晒啲肉汁出嚟。食完晒之後,我哋叫咗個甜品share ,叫咗佢個士多啤梨雲呢拿批。佢個甜品唔好做得太甜,因為一般嘅西式甜品邊嘅感覺都係好漏好甜

個環境都好工業風,感覺都幾chill㗎。

食完晒之後,我哋叫咗個甜品share ,叫咗佢個士多啤梨雲呢拿批。佢個甜品唔好做得太甜,因為一般嘅西式甜品邊嘅感覺都係好漏好甜,但係呢個啱啱好,加埋啲野梅醬夠晒酸,中和晒個口感,係唔錯嘅。

另外佢個杯柚子烏龍茶,真係令人好驚喜。因為聞落去好香柚子味,但係飲落嘅茶味更加出,成件事都好精神好解膩。
2023-06-09
$300 (Dinner)