2020-10-16
因為見到有Dinner Buffet七折優惠,計一計價錢幾抵,而呢排又好想食長腳蟹,見到食評介紹呢間嘅長腳蟹鮮甜,所以就黎左呢到食。一如大家所講,呢到嘅長腳蟹,比起同價位嘅buffet提供嘅長腳蟹,真係鮮甜好多。我一開始去拎嘅時候見到得返比人揀淨嘅幾條蟹腳,以為佢有排先會再refill,有啲傷心。點知原來佢好快好快就refill,仲refill都好密,去到後來大家都食長腳蟹食得好滿足。佢仲有其他海鮮例如青口同蝦,都係比同價位嘅新鮮同鮮甜得多,所以黎呢到食海鮮,真係必定要食海鮮。熟食款式相對唔多,但應該要有嘅都有,例如燒牛排、鴨胸、印度咖哩飯、龍蝦包、炒菜等等,仲有炒龍蝦添!炒龍蝦真係必食,好彈牙好好味。每位食客都可以揀一份花膠扣鵝掌或者半隻蒜蓉焗龍蝦。我揀左蒜蓉焗龍蝦。個人認為呢個龍蝦被蒜蓉蓋過曬所有味,反而比任食嘅炒龍蝦失色。甜品都有好多款,仲有任食嘅haagen dazs雪糕。但我個人認為最好是嘅喺呢張圖入面嘅牛乳奶凍、焦糖燉蛋同埋日式芝士蛋糕。牛乳奶凍唔太甜,啱曬我呢個唔鍾意食太甜嘅甜品嘅港女。我食左三個!奶味超重,好好食。焦糖燉蛋嘅蛋味都好濃郁,好食,我食左兩個。日式芝士蛋糕質
焦糖燉蛋嘅蛋味都好濃郁,好食,我食左兩個。
日式芝士蛋糕質感輕身,有淡淡嘅芝士味,好食。可惜我食左一個之後,想再拎就已經無曬,早知一次過拎多啲。