2020-05-31 628 views
黎到銅鑼灣,我搵到依一間聽聞係忌廉烏冬出名的店鋪,雖然我係咁樣講,但係我今次係並無食到忌廉烏冬lol,但我見我個朋友叫忌廉烏冬,聞落去都好香,試飲左湯底都好好入口,夠甜同清香既感覺。好後悔冇食到,下次黎架話一定要食,咁今次就唯有專注講返我個陣食左d咩啦。日式滑蛋叉燒飯 - $68首先講好個方面先,滑蛋食落口係嫩滑既,叉燒夠入味而且唔會太硬,亦都唔係太瘦同太肥,係幾好既,但唔係好既係洋蔥絲太生,食落口好苦,我係諗唔到點樣食先可配搭到佢個味道,我就唔係好建議大家食依個。熱棉花糖朱古力 - $28首先我唔建議大家叫凍,因為凍既根本唔會做到溶既效果,熱既先好,好似我依杯,食溶溶地棉花糖再加朱古力味係幾正,但出奇地杯野又唔會太甜,因為諗諗下棉花糖再配搭朱古力應該會甜,所以我都覺得依杯係唔差的,大家可以試下,但我唔會話好好飲。
日式滑蛋叉燒飯 - $68

熱棉花糖朱古力 - $28