2022-08-27 1976 views
⚡️尖沙咀·地道韓式燒肉🌀8號風球都阻擋唔到我同個fd要去食韓國大餐😝原來尖沙咀呢間Mr. Korea bbq 8號風球都照開㗎,咁就可以照原計劃去食大餐🤗餐廳裝修、圓形韓式烤爐及汽油桶座位等等,都令你仿如置身於韓國🇰🇷一樣😆太有Feel❗️前菜有三款,分別係泡菜、大豆芽同菠菜!食完係可以再添嘅~🍯醬油海鮮拼盤有2隻蟹、4隻鮑魚、6隻蝦🤤🦀醬油蟹醃製醬油唔會過咸,味道剛剛好,蟹肉食落好鮮甜,完全冇腥味👍🏻蟹蓋嘅膏連肉撈埋個紫菜飯團🍙一齊食,真係不得了🤤超好味😋真真正正韓國的味道🥰🐡醬油鮑魚大大隻好厚肉😍食落好彈牙,原來鮑魚同醬油係咁夾👍🏻🦐醬油蝦肉質好爽口,食落好鮮甜😋估唔到咁好食,第一次食😝🐮大理石 及 韓牛腹脅肉係韓牛呀😍色澤同花紋睇落好靚❗️大理石,食落肉質非常軟淋Juice,充滿油脂,非常好食😋 韓牛腹脅肉,食落肉質柔軟有少少咬口,牛味香濃,油脂感少啲👍🏻冰鮮韓牛果然唔同啲,非常好食🫶🏻🐷醃製豬肋肉有兩大塊!食落好入味,肉質軟淋, 加啲豆瓣醬用生菜🥬包住嚟食😋滋味🐽猪皮韓國人食韓燒好鐘意食猪皮😝燒完點啲黃豆粉好好味㗎,骨膠原爆燈🤤🍻覆盆子酒韓國🇰🇷傳統水果酒!飲落好濃覆盆子水果味😍入
⚡️尖沙咀·地道韓式燒肉

前菜有三款,分別係泡菜、大豆芽同菠菜!食完係可以再添嘅~

🍯醬油海鮮拼盤
有2隻蟹、4隻鮑魚、6隻蝦🤤

🦀醬油蟹

🐡醬油鮑魚
大大隻好厚肉😍食落好彈牙,原來鮑魚同醬油係咁夾👍🏻

🦐醬油蝦
肉質好爽口,食落好鮮甜😋估唔到咁好食,第一次食😝

🐮大理石 及 韓牛腹脅肉

🐷醃製豬肋肉

🐽猪皮

🍻覆盆子酒
韓國🇰🇷傳統水果酒!飲落好濃覆盆子水果味😍入口順滑柔厚,仲有美容養顏功效㗎,真係好好飲🫶🏻次次見到有,我都會飲🤤

總結💕食完好似✈️飛咗一轉🇰🇷韓國咁😝必食醬油海鮮拼盤同埋韓牛,真係好好味㗎🫶🏻店員好nice, 食完好滿足呀😋
  • 醬油海鮮拼盤
  • 大理石