2024-11-16
今日嚟到位於荃灣嘅4口食飯,餐廳嘅裝修都幾雅致,以木色為主調,令人感覺非常之舒服。我就叫咗幾度特色嘅小菜,分別係佛跳牆套餐,蒲燒鰻魚飯套餐,沙茶牛腩煲,黃花魚等等。佛跳牆套餐佛跳牆嘅湯汁非常之濃郁,配上麵條一齊食,真係啱啱好。麵條入口彈牙,吸收咗湯汁之後一齊食,真係好好味呀。佛跳牆本身有海參,鮑魚,雞肉等等,材料非常之豐富。蒲燒鰻魚飯鰻魚嘅份量都唔少,肉質都幾厚,魚油香味突出。呢個飯本身亦都跟埋紫菜同埋蛋絲,令到味道層次更加豐富。椰汁冰呢個椰汁冰嘅材料非常之多,椰汁嘅香味更加係非常之濃郁,以飲品嚟講真係好好飲。沙茶牛腩煲牛腩煮得非常之軟滑,調味亦都好恰當。另外呢個牛腩煲亦都有薯仔等等嘅配料,材料都幾多㗎。黃花魚黃花魚嘅份量唔少,肉質彈牙,非常之鮮味。整體嚟講,我覺得今餐嘅質素都幾高,食物選擇亦都夠晒豐富。
佛跳牆套餐
蒲燒鰻魚飯
椰汁冰
沙茶牛腩煲
黃花魚
黃花魚嘅份量唔少,肉質彈牙,非常之鮮味。
整體嚟講,我覺得今餐嘅質素都幾高,食物選擇亦都夠晒豐富。