2022-01-06
✨一個人的午餐😛🍭呢日係將軍澳附近辦完啲事,經過新都城中心見到呢間越南餐廳,環境好似幾好,同埋菜式都有好多選擇,入去試下先🤗🔸安南火車頭 $75越南河粉一人份量!好大碗呀😂嚇咗我一跳,搞到我以為叫錯咗二人份量😹入面有生牛肉、牛坑腩片,牛丸、牛筋同埋牛柏葉,好足料呀!牛坑腩片超好味😋其他都唔錯,而個湯底都幾清甜,河粉都算滑溜同埋好多下,食極都食唔曬😂🔸越式牛油軟殼蟹 $115份量都幾多下,用咗牛油同埋炸蒜粒令到軟殼蟹好惹味😍食落都幾香脆同埋鮮甜,稍嫌油咗少少🔸蜜桃🍑烏龍茶 $13要咗半糖!飲落幾香蜜桃味同埋係清清地嘅烏龍茶底,半糖唔會好甜,好飲😛💁🏼♀️呢間越南餐廳除咗菜式好多選擇外,連飲品都超多選擇😛整體食物都幾唔錯,飲品非常抵飲,必飲越茶呀👍🏻餐廳環境都幾舒服㗎😺
🔸安南火車頭 $75
🔸越式牛油軟殼蟹 $115