2023-05-01
老闆娘態度極惡劣,衰過澳牛一行入舖頭同店員示意嗌外賣,有個職員帶咗我去收銀處落單,本身已經喺門口諗好食咩,同老闆娘講要白胡椒湯底,老闆娘態度已經好差咁講:「白胡椒湯唔洗同我講,我地本身就係」,我又唔喺度做,就算係都可以禮貌地講下次唔需要講。之後嗌餸,一開口老闆娘就話:「你阻住咗後面,呢度有紙寫。」同一句說話重覆咗好多次話我阻咗後面外賣客落單,本身已經喺門口諗好食咩,開口就比老闆娘鬧,又唔係慢慢嗌,難道其他客人就係客,我就唔係?連單都唔想落咁,問心係幾好食,但就算幾好食唔會再有下次,未食已經要受氣,屋企樓下都唔會再幫襯!如果外賣要寫紙,可以一早講明,明明店內唔多客,等叫外賣都係一兩個,需要咁講嘢嗎,同一條街其實有好多好嘢食,隔離大業個老闆態度超親民,老闆娘唔該學吓!