2021-06-02
街坊系列 – 牛極💚以往食高質牛扒都係用鐵板🔥由我鄉下日本(幻想中🤪)既精心研發300度火山石板☄️開始慢慢取代鐵板有得食又有得玩🥳又可以按個人喜好想邊舊幾多成熟都可以🤗------------------------------環境: 店內十分明亮💡座位亦唔小就算牛扒油花四濺💥地面依然乾淨自助區定時有店員負責整理🧽衛生程度非常良好💯------------------------------食物: 牛柳 200G ($110)🥩牛柳份量非常足料👍🏼絕無呃秤牛柳毫無鬆肉粉味😋亦無筋位咬落充滿肉汁🥰肉質細嫰上枱前牛柳已經先作簡單調味🧂並輕輕煎封表面至一成熟🔥再放上火山石板送到小編面前😍味道其實已經好足夠😋😗重口味朋友可以自行加鹽,黑椒同辣椒P.S‼️塊石板溫度好高♨️要小心唷自助區有白飯,湯,沙律放題🤭平時呢類餐廳多數提供麵豉湯🤔但今日飲到既係牛腩雜菜湯😍味道非常出色👍🏼牛味鮮甜而唔肉羶味而且有大量湯料又食👻一定要飲多兩碗------------------------------服務: 餐廳屬半自助形式💁🏻♀️店員會介紹返任食部分既位置🙆🏻♀️過程都有禮貌同有耐性🙋🏻♀️重點餐廳有提供圍裙提
以往食高質牛扒都係用鐵板🔥
上枱前牛柳已經先作簡單調味🧂
並輕輕煎封表面至一成熟🔥
再放上火山石板送到小編面前😍
味道其實已經好足夠😋
😗重口味朋友可以自行加鹽,黑椒同辣椒
P.S‼️塊石板溫度好高♨️要小心唷
自助區有白飯,湯,沙律放題🤭
平時呢類餐廳多數提供麵豉湯🤔
但今日飲到既係牛腩雜菜湯😍