2023-07-25 15 views
今日我同同事encore呢間日本餐廳,叫咗商務二人前,有新鮮嘅刺身、左口魚卷物、自助沙律吧,主食我哋簡咗芝士流心玉子鰻魚飯同埋六貫壽司配湯烏冬。刺身厚切!啖啖肉!好新鮮,一啖入口即化,一點都冇腥味,味道好鮮美🤓左口魚卷物左口魚同蟹子好夾,帶出兩款海鮮嘅美道,亦都要讚讚佢哋嘅plating ,好靚!芝士流心玉子鰻魚飯大大塊嘅鰻魚肉底下仲藏住一個芝士流心玉子。呢個玉子蛋好嫩滑,咬一口就會流出啲芝士嘅香味,同軟嫩嘅鰻魚肉一齊食,真係好正呀!😛六貫壽司配湯烏冬壽司飯係好高質,有啲醋香味,而湯烏冬就攞嚟暖暖胃!因為太飽,我哋食唔落沙律吧,但有好多款簡架!🥗總括黎講,呢間日本餐廳嘅食物真係好好味,每一道菜都用心制作!

刺身

左口魚卷物

芝士流心玉子鰻魚飯

六貫壽司配湯烏冬
壽司飯係好高質,有啲醋香味,而湯烏冬就攞嚟暖暖胃!

因為太飽,我哋食唔落沙律吧,但有好多款簡架!🥗