2017-11-11
BOM Cuisine一直都係我wishlist入面但次次想食都覺得地理位置唔係太方便今次係友人約食飯,而友人揀左呢間^_^咁一於就一齊去試啦!BOM Cuisine係位於長沙灣同荔枝角中間長沙灣站落車就會近少少!不過非常易搵!兩個人叫左1個SET DINNER再散叫其他野食Set dinner我地揀左E, 銀雪魚,再加錢配左個starterStarter我地就揀左 煎帶子紅菜頭橙茄沙津伴柚子汁starter好快就上左!煎帶子配柚子汁,食落好fresh至於粒帶子都幾鮮甜!不過紅菜頭我同友人都麻麻地另外,散叫既 葡式白酒煮硯 ($84)哇!D 硯大粒到呢!!!!仲要粒粒都有肉!冇一粒係空殼!蜆肉吸晒酒的鮮甜香味,超惹味!食到我同友人讚不絕口!我地個main dish終於上喇!焗銀雪魚!好新鮮,肉質嫩滑,配薯容增加飽肚感!另一個散叫的main dish: spaghetti carbonara withecologic slow cooked egg ($92)幾好食!!!濃濃的CARBONARA,入口想再食多幾啖!最後上埋set dinner的dessert 自家製架!下次會再黎食!性價
但次次想食都覺得地理位置唔係太方便
今次係友人約食飯,而友人揀左呢間^_^
咁一於就一齊去試啦!
BOM Cuisine係位於長沙灣同荔枝角中間
長沙灣站落車就會近少少!
不過非常易搵!
兩個人叫左1個SET DINNER再散叫其他野食
Starter我地就揀左 煎帶子紅菜頭橙茄沙津伴柚子汁
starter好快就上左!
煎帶子配柚子汁,食落好fresh
至於粒帶子都幾鮮甜!不過紅菜頭我同友人都麻麻地
另外,散叫既 葡式白酒煮硯 ($84)
哇!D 硯大粒到呢!!!!仲要粒粒都有肉!冇一粒係空殼!
蜆肉吸晒酒的鮮甜香味,超惹味!食到我同友人讚不絕口!
我地個main dish終於上喇!焗銀雪魚!
好新鮮,肉質嫩滑,配薯容增加飽肚感!
幾好食!!!濃濃的CARBONARA,入口想再食多幾啖!
最後上埋set dinner的dessert
自家製架!
下次會再黎食!性價比極高!
下次要試下馬介休球!!