2022-09-12
今次叫嘅係$228一位 嘅肉蟹餐 包左八款蒸海鮮 花多眼亂有排揀 一行四人所以影嘅通常都係四人嘅份量一入座已經每人一盅緊冬瓜湯 勁足料 飲完好舒服一開始係陳皮蒸鮑魚 一人份量 好鮮 無咩腥味泰式醬硯 個泰式醬相當惹味 好似去左泰國夜市食嘅魷魚俾個隻醬 但就無咁辣金銀蒜蒸蝦 雖然蝦仔細細隻 但細隻就鮮味 加埋蒜蓉真係無得輸豉汁蒸元貝 略嫌豉汁太濃味 食唔到元貝本身嘅味道咖哩魷魚腸粉 咖哩好好味 魷魚配腸粉感覺新奇多寶魚 好滑雖然有啲多骨 但好好食清蒸蟹 都好多膏同滑到最後嘅八寶蒸飯 好多款配料可以揀 最好食係 臘腸同梅菜 份量大到食唔晒以為八寶蒸飯已經係最後 點知仲有盅雪梨雪耳糖水 清潤一下 即刻解左蒸飯嘅膩💕要再去試埋其他海鮮 臨走聽到店員話第二輪已經無得walk in 因為海鮮唔夠 佢地應該每日先預訂海鮮唔會留過夜想食記得提早book 枱啦
一行四人所以影嘅通常都係四人嘅份量
一入座已經每人一盅緊冬瓜湯
勁足料 飲完好舒服
一開始係陳皮蒸鮑魚 一人份量 好鮮 無咩腥味
豉汁蒸元貝 略嫌豉汁太濃味 食唔到元貝本身嘅味道
咖哩魷魚腸粉 咖哩好好味 魷魚配腸粉感覺新奇
多寶魚 好滑雖然有啲多骨 但好好食
清蒸蟹 都好多膏同滑
以為八寶蒸飯已經係最後 點知仲有盅雪梨雪耳 糖水 清潤一下 即刻解左蒸飯嘅膩💕
想食記得提早book 枱啦