2021-05-16 1507 views
今日又黎到石門呢邊食午餐,搵搵下就搵到呢一間餐廳。依間係一間酒吧餐廳🍸 中間有一串串既吊燈,氣氛十足!特色裝潢,樓底高,無論同朋友傾計飲野,還是同另一伴浪漫午餐,都非常合適.餐牌上有不同既西餐選擇,午餐黎講, 價錢都係約90蚊,包餐湯/沙律,同埋普通野飲一杯,我地最尾選擇咗蒜香帶子墨汁意粉,同埋 蕃茄羅勒水牛芝士薄餅。▧ 沙律▧ 蒜香帶子墨汁意粉味道不錯,蒜香味道突出,但要小心儀容,因為墨汁關係,嘴唇舌頭係絕對會染上黑色。配料帶子算多,帶幾條椒絲點椒。▧ 蕃茄羅勒水牛芝士薄餅餅底脆薄,超 級 多 芝士!!多到可以拉到絲,配料有滿滿既洋蔥椒絲及蕃茄,味道夠濃味,上面灑上幾塊羅勒葉,佢地既羅勒葉焗得變成脆片,脆到有點似平時吃既小食紫菜。▧ 整體來說,環境舒服,唔趕時間又想同朋友chill一chill,吃上一頓優質的午餐,這裡算是一個很好的選擇。
今日又黎到石門呢邊食午餐,搵搵下就搵到呢一間餐廳。
無論同朋友傾計飲野,還是同另一伴浪漫午餐,都非常合適.

▧ 沙律

▧ 蒜香帶子墨汁意粉
味道不錯,蒜香味道突出,
但要小心儀容,因為墨汁關係,嘴唇舌頭係絕對會染上黑色。
配料帶子算多,帶幾條椒絲點椒。

▧ 蕃茄羅勒水牛芝士薄餅

▧ 整體來說,
2021-05-13
$90 (Lunch)
  • 蕃茄羅勒水牛芝士薄餅