2023-10-08 34 views
我係喺太古坊返工嘅,前日OT要搵嘢食,前排又聽朋友推介呢間餐廳,所以嗰日就同同事行過去試。燒芝士年糕口感好好同流心芝士好夾。酸薑紫蘇豚肉卷個口感juicy,肉汁濃郁,紫蘇加埋酸薑味道好夾。銀杏就原汁原味,冇醬,食落去好煙韌甘香。然後就食咗燒雞軟骨,佢係鹽燒嘅,好脆同埋堅韌,味道一流。日式煎餃子嘅話外面金黃色嘅,煎到好香,佢嗰個汁真係好正好絕配。海苔炸魷魚簡直掂晒,海苔味好重,非常脆香,魷魚唔會難咬,口感啱啱好,而且唔會鹹👍🏻👍🏻厚切牛舌芯都好滿意,佢啲肉汁真係好濃郁,加少少檸檬汁正👍🏻泡菜豆腐湯味道好好。仲食咗燒活鰻、雞全翼同桃汁,呢個就冇影到相,總之味道口感都ok啦。最後估唔到仲有雪糕送,佢唔係一枱一個,係每人一個👍🏻有沖繩海鹽同乳酪味揀,兩隻都好好味👍🏻總結:呢間嘢嘅串燒火候控制得好好,所以肉汁係鎖住咗肉入面。我最鍾意佢嘅一點係佢唔會好似其他串燒店咁加咁多味精調味料,可以體驗到啲嘢食嘅原汁原味又一啲都唔會寡👍🏻而且環境舒適乾淨,食得好舒服。一定會再嚟食👍🏻👍🏻

燒芝士年糕口感好好同流心芝士好夾。
銀杏就原汁原味,冇醬,食落去好煙韌甘香。
然後就食咗燒雞軟骨,佢係鹽燒嘅,好脆同埋堅韌,味道一流。
厚切牛舌芯都好滿意,佢啲肉汁真係好濃郁,加少少檸檬汁正👍🏻
泡菜豆腐湯味道好好。

2023-10-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$218 (Dinner)
  • 紫蘇酸薑豚肉卷
  • 燒活鰻