2021-12-18
今日考完試,漫長嘅辛苦歲月終於完結,要同女朋友好好食返一餐,一於來到黃大仙中心嘅「和氣食堂」。溫泉玉子牛油果凱撒沙律好大盤嘅沙律,啲沙律菜好新鮮,索索聲,仲有一拮就穿嘅溫泉蛋,撈埋一齊食真係好 Fresh!千回火鳥3隻燒全隻雞翼,比較少食到,雞翼嘅外皮烤得好金黃香脆,仲有些少香辣,十分開胃!芝士軟殼蟹卷(4件)賣相都幾靚,啖啖芝士口感真係好豐富,最得我歡心,軟殼蟹又夠香脆。燒日本廣島蠔(2隻)芝士真係好香噴噴,廣島蠔夠肥美,仲保留到些少海水嘅味道,好鮮味哦!美國安格斯牛肉鍋牛肉質素十分高,肉質好幼嫩,點生雞蛋食,口感豐富。仲有粉絲、冬菇同野菜作配菜,夠晒入味,夠晒飽肚。黑松露鵝肝什菌石窩飯上枱時仲係熱辣辣!鋪滿配菜,將所有配菜攪勻,配上黑松露獨有嘅香味,愈食愈滋味。糯米慈紅豆宇冶抹茶牛奶雪糕女朋友話晚餐一定要有甜品。真係好賞心悅目,好似一幅藝術品咁。
溫泉玉子牛油果凱撒沙律
千回火鳥3隻
芝士軟殼蟹卷(4件)
燒日本廣島蠔(2隻)
美國安格斯牛肉鍋
黑松露鵝肝什菌石窩飯