2018-07-16 83 views
之前聽朋友介紹話旺角有一間糖水舖,位於豉油街轉角位嘅地舖,非常方便顯眼。話咁快我哋四個就搵到糖水舖了,驟眼望落去餐廳招牌以黑色為主,而且燈光閃耀,一眼已經望晒餐廳嘅環境,非常當眼。見到入面都非常滿座,好彩有一台客埋單走,所以我哋唔需要等位,就可以入去坐門口嘅位置。店員招呼周到,非常殷勤嘅態度,更向我們介紹糖水舖嘅招牌糖水。見到餐牌圖片非常吸引,每一款都好想試吓,最後我揀選左野莓窩夫配雲呢拿雪糕。野莓窩夫配雲呢拿雪糕非常大碟,一份已經有四件窩夫,底下仲有藍莓同埋士多啤梨肉,非常豐富呀。食落去窩夫外脆內軟,配以雲呢拿雪糕一齊食,非常match。另外朋友order左宇治雪山同埋Double榴槤等,賣相各有各特色。宇治雪山🏔️嘅配料包括紅豆、小丸子、玄米茶啫喱、椰果同埋主角抹茶牛奶味雪糕,食落去抹茶雪糕帶點苦澀味道,牛奶雪糕反而奶味很重,所以兩者一齊食非常夾。除此之外,糖水舖適逢夏日炎炎,門口餐牌仲有買一杯正價,第二杯半價嘅優惠,最啱平時鍾意行街嘅我,行攰左買杯嘢飲下。總括而言,糖水舖對每一款甜品都有心思,而且賣相很精美,在旺角區屬於性價比高嘅糖水舖。

店員招呼周到,非常殷勤嘅態度,更向我們介紹糖水舖嘅招牌糖水

食落去窩夫外脆內軟,配以雲呢拿雪糕一齊食,非常match。