2022-01-22 482 views
Italian Tomato Cafe @ 荃灣今日約左朋友去行街,想平平地食下西餐,就揀左黎到荃灣廣場附近既Italian Tomato Cafe試下。以前食佢D蛋糕就食得多,都係第一次試下佢蛋糕以外既食物。睇睇Menu發現佢set lunch都唔係貴,大概係$65-$138不等,包左餐湯同一杯野飲。黑松露忌廉汁帆立貝意式燴飯係我地係餐廳門口睇menu個陣已經揀好既set,因為佢有我嘅至愛黑松露!上菜個陣黑松露味道唔算好突出,要好近聞先聞得出。一共有4粒帶子,雖然細細粒但食落個帶子邊都有脆脆地既口感,味道都唔錯;佢既黑松露味唔係新鮮黑松露既味,但黑松露味都幾足夠,只係醬既份量多左少少;飯既份量好足,可惜係略為煮得過左龍,無risotto個種口感,D飯痴埋一舊既情況亦令係佢既扣分位。以$65一個set既價錢黎講,我覺得性價比都幾高。肉醬意粉法蘭克福腸配薯條係一份好靚既菜式,同一碟有好多種顏色,好吸睛!佢地沙律菜都幾新鮮,配上意大利醋真係幾好味!薯條都炸的幾好,唔會淋左/太乾;肉醬意粉就好驚喜,意粉煮得岩岩好,肉醬調味都調得好好,唔會太鹹,如果可以加多D芝士就更正哈哈!法蘭克福腸就相對普
Italian Tomato Cafe @ 荃灣

肉醬意粉法蘭克福腸配薯條係一份好靚既菜式,同一碟有好多種顏色,好吸睛!佢地沙律菜都幾新鮮,配上意大利醋真係幾好味!薯條都炸的幾好,唔會淋左/太乾;肉醬意粉就好驚喜,意粉煮得岩岩好,肉醬調味都調得好好,唔會太鹹,如果可以加多D芝士就更正哈哈!法蘭克福腸就相對普通,個表皮食落都幾脆口,只係餡唔夠肉汁,相對失色左少少啦。同樣地因為佢咁多野食都只係$72,性價比比較高,有呢個質素已經好唔錯!

整體而言呢個價錢有呢個質素我覺得已經很滿足,如果想食平價西餐既時候我會再返黎!
2022-01-22