第一次嚟呢間酒店食半自助晚餐,唔知呢間酒店係咪新落成嘅呢,啲裝修都好新淨,餐廳好大,啲座位好闊落,坐得好舒服,餐枱同餐具都乾淨衛生,侍應招呼亦好殷勤,原隻新鮮波士頓龍蝦米多 - $368我哋其中一個主菜揀咗龍蝦,龍蝦超大隻,啖啖肉,肉質爽口彈牙,肉質甜,調味亦不會過鹹,兩隻大鉗都有肉,真係由頭食到落尾,好似有用火炙過或焗過,所以一上枱已經好香,隔離枱望一望我哋之後,都跟住我哋揀龍蝦。香煎豬斧頭扒配蘋果蓉汁 - $278豬斧頭扒好大塊,好厚身好多肉,煎至漂亮的金黃色,外面脆脆地,裏面仍然很嫩滑,有肉汁,完全沒有渣,蘸些蘋果蓉汁,好夾,味道更豐富。講完主菜,就講下出面有咩食先,出面夾嘢食嘅地方,都保持得幾企理,幾乾淨,海鮮有螺、蝦、青口和蜆,印象特別深刻係啲蝦,新鮮彈牙,肉質爽口鮮甜, 螺和蜆的質素也不錯,肉質彈牙,味道鮮美而且沒有沙,有不同款式的沙律和冷盤凍肉任揀,頗多選擇,而且味道都唔錯,芝士亦有很多種類,餐廳有一部自動班戟機,揮一揮手,部機就會自動製作班戟,可以睇住成個班戟嘅製造過程,好得意,細路一定鍾意,天婦羅夠脆,可能因為曬住燈,所以冇淋到,有多種甜品選擇,而且甜品真心做得幾出色

第一次嚟呢間酒店食半自助晚餐,唔知呢間酒店係咪新落成嘅呢,

啲裝修都好新淨,餐廳好大,啲座位好闊落,坐得好舒服,

餐枱同餐具都乾淨衛生,侍應招呼亦好殷勤,

香煎豬斧頭扒配蘋果蓉汁 - $278

原隻新鮮波士頓龍蝦米多 - $368 & 香煎豬斧頭扒配蘋果蓉汁 - $278

講完主菜,就講下出面有咩食先,

出面夾嘢食嘅地方,都保持得幾企理,幾乾淨,

海鮮

海鮮有螺、蝦、青口和蜆,

印象特別深刻係啲蝦,新鮮彈牙,肉質爽口鮮甜,
青口

螺和蜆的質素也不錯,肉質彈牙,味道鮮美而且沒有沙,
沙律&甜品

沙律
芝士&凍肉&沙律

有不同款式的沙律和冷盤凍肉任揀,頗多選擇,而且味道都唔錯,

芝士
芝士亦有很多種類,
沙律&麵包&自動班戟機

炸物

天婦羅夠脆,可能因為曬住燈,所以冇淋到,

甜品

有多種甜品選擇,而且甜品真心做得幾出色,頗精緻,而且重點是,味道不會一味死甜,

甜品&水果

水果就有哈密瓜、菠蘿和西瓜,西瓜怕涼無食到,哈密瓜同菠蘿都好夠甜,
雪糕
杯裝雪糕有最少6種味道揀,我揀咗奶茶味,都幾香滑,而且不會過甜,

飲品無限量供應,可以自己斟橙汁或凍紅茶,又或者可以撳咖啡機,如果要健康嘅,仲可以沖檸檬水或檸檬茶,

總結:
餐廳好大,好闊落,座位非常舒適,裝修亦都很新淨,餐桌和餐具均乾淨衛生,出去自己夾嘢食嘅地方,亦都好整潔企理,以半自助晚餐來說,食物選擇非常多, 有海鮮、冷盤、凍肉、沙律、湯、芝士、麵包 、炸物、即製班戟、甜品、水果和雪糕,飲品無限量供應,主菜是靚食材,亦煮得高質,性價比很高,侍應招呼親切有禮,好適合一大班朋友聚會,或者一家人食飯傾偈。
海鮮
青口