La Parrilla Steakhouse

平時唔係好點食扒,所以唔係好識揀🤣係社交平台見到呢間好似唔錯就試下,食完就覺得自己揀岩餐廳😍🥖蒜蓉包 (😺😺😺😺)一黎到未叫野食就比咗啲蒜蓉包我哋,蒜蓉包唔會太韌亦唔會太鹹👍🏻 🍲前菜:soup of the day (😺😺😺😺)是日湯係番茄薯仔忌廉湯,濃度岩岩好,口感唔錯👍🏻🥓前菜 - steak tartare (😸😸😸😸)呢個比到驚喜我地,係好好食!🥹特登用唔太鹹嘅蒜蓉包做配搭,更加突顯到肉嘅鮮味,加少少特製醬汁連埋蒜蓉包一齊食。最後食晒啲蒜蓉包,就咁食啲肉都好好食😋🥩Main - Bife de Chorizo (Sirloin) 250g (😸😸😸😸😸)加$158就有西冷食!我地叫咗medium熟,竟然係一口即溶!😍肉地好淋,一咬入口啲肉汁即流出黎,就算肥膏位都煎得香脆入味🤤比咗6種調味料,我主要加咗少少黑椒就夠入味😋柚子味嘅調味醬酸酸甜甜,加少少中和返啲油味都係一個唔錯嘅配搭😝🥩Main - Fillet 200g (😸😸😸😸)加$98就有得食!今次同樣地都叫咗medium熟度,但出黎嘅效果係7成熟,呢樣有少少失望😗🍟Garlic & Parsley Skinny Frie

🥖蒜蓉包 (😺😺😺😺)

🍲前菜:soup of the day (😺😺😺😺)
是日湯係番茄薯仔忌廉湯,濃度岩岩好,口感唔錯👍🏻

🥓前菜 - steak tartare (😸😸😸😸)

🥩Main - Fillet 200g (😸😸😸😸)

🍟Garlic & Parsley Skinny Fries (😸😸😸😸)
薯條炸得幾香脆,食落去有陣新鮮薯仔味🤤

🥔Garlic & Truffle Mash Potatoes (😸😸😸😸)
個黑松露醬先係重點!😍黑松露醬好濃郁☺️ 鍾意食黑松露嘅人應該會好鍾意佢😝

服務:😸😸😸😸
環境:😸😸😸😸
回頭:😸😸😸
打卡指數:😸😸😸😸
整體評分:😸😸😸😸
價:~$470/per person

📍 La Parrilla Steakhouse (中環)
中環雲咸街77號嘉兆商業大廈1樓
番茄薯仔忌廉湯