2024-06-14 79 views
同朋友慶祝生日,一早book定咗呢間席前鐵板料理同佢食餐好🎉餐牌有唔同嘅set,揀咗入門套餐,食嘅野都好吸引,價錢亦唔算太貴👍🔸甘辛分子泡沫赤蝦他他🔸赤蝦他他上面嘅分子泡沫辣辣地,有啲似芥末嘅辛辣感,撈埋蝦他他一齊食味道更有層次✨由於朋友唔太食生野,餐廳亦照顧周到,安排咗另一款小食叫「小女子」,原來係鰻魚BB苗,經過漬製食落甜甜哋,佐酒一流😳🔸特色鐵板蒸蛋🔸加入紅菜頭苗同海苔醬嘅鮑魚蒸蛋,蒸蛋滑嘟嘟,入面鮑魚粒都幾多,細細碗但好足料👍🔸鐵板大蝦配海膽松露醬🔸大大隻虎蝦,睇住師傅即席係鐵板上剝殼,蝦肉爽口彈牙好鮮甜🦐配上旁邊嘅海膽黑松露醬一齊食,提鮮得嚟又惹味😋🔸原隻日本帆立貝🔸帆立貝好厚身,煎嘅火喉剛剛好,日式醬油汁加咗清酒,有酒香仲令帆立貝嘅甘味更鮮明~🔸白煎比目魚+時令蔬菜三點🔸煎至金黃色嘅比目魚,魚油香四溢,魚皮煎到脆卜卜超正🤤旁邊嘅山椒燒汁甜甜哋,仲有少少椒麻,意外好夾😳🔸A5宮崎和牛薄燒🔸薄燒和牛入面包滿蔥花同蒜,就咁食已經好好味🤤亦可隨個人喜好搭配昆布鹽、香草海鹽、獨子蒜片或者面豉醬~昆布鹽好特別,單獨食會覺得有啲似話梅乾呢😆🔸沙律、炒飯、季節湯🔸嚟到最後環節又點少得鐵板炒

🔸甘辛分子泡沫赤蝦他他🔸

🔸特色鐵板蒸蛋🔸

🔸鐵板大蝦配海膽松露醬🔸

🔸原隻日本帆立貝🔸

🔸白煎比目魚+時令蔬菜三點🔸

🔸A5宮崎和牛薄燒🔸

🔸沙律、炒飯、季節湯🔸
嚟到最後環節又點少得鐵板炒飯!炒得粒粒分明,仲加咗櫻花蝦乾更惹味,飲埋個熱辣辣嘅魚湯,好飽好滿足☺️

可以一邊品嘗美食,一邊欣賞師傅嘅烹調過程,總覺得啲嘢會特別好食😆