2019-09-01 153 views
星期六出黎旺角食中午,去TOP行街之餘就黎左726呢棟食肆既大廈搵食。今日就揀去2樓既泰屋,貪佢啲lunch set 平平地😂上到去地方都還好,雖然唔係好大但座位都闊落,大窗邊所以好光猛,令人感覺精神啲。難得佢星期六都有set lunch🍱仲要唔駛加一,普遍既餐都係50-60蚊,好抵呀揀左炒金邊粉同炒公仔麵,落左單好快就先上例湯🍲估唔到唔駛加一既套餐仲有埋湯!奶白色既椰汁🥥雞湯,飲落又幾重酸甜味,又有香茅味,雞味就唔係好重,你可以幻想係唔辣既冬蔭功,仲有啲菇同香茅,夏天飲好適宜,又開胃醒胃!餐飲叫左凍檸茶,加3蚊好合理。炒金邊粉好多海鮮🦐🦑🐟,而且份量都好夠,有埋基本配料好似香茅同花生🥜碎咁,食落有鑊氣又唔太油,大大碟又好食,唔怪得我地見每一枱都叫😂炒公仔麵同樣份量巨大,配菜十足,有粟米仔、椰菜蘿蔔等🥕🌽🥬我揀左豬扒🐷,幾碗好煎好既豬扒一齊炒好惹味!不過由於佢落左辣椒🌶️,所以個公仔麵都有啲辣😚🤪怕辣既就要小心由於咁抵食,所以加多個馬拉盞炒通菜,足料又好味,賣單都係160兩個人,抵食又舒適😋性價比高👍🏼

例湯

餐飲叫左凍檸茶,加3蚊好合理。

乾炒泰國金邊粉

香葉炒公仔麵(豬扒)

馬拉盞炒通菜
2019-08-31
$80 (Lunch)
例湯
乾炒泰國金邊粉
香葉炒公仔麵(豬扒)
馬拉盞炒通菜