2021-03-17 355 views
女朋友話掛住胡志明市嘅美食,於是我哋今晚喺尖沙咀搵咗間好多人食嘅越南餐廳,外賣返屋企慢慢嘆美食😻。.我哋先叫咗一個順化蝦餅撈檬($64)。蝦餅🦐彈牙而且鮮味。撈檬加上生菜絲同埋紅蘿蔔絲,食落飽肚又清新。值得一讚係份量好多,呢個價錢來講都幾抵食。.羅望子冰($28)係平時比較少見嘅飲品,酸酸甜甜幾開胃😋。同埋佢哋落咗好多羅望子,所以就算啲冰融化晒,味道不至於變得太淡。我哋亦叫咗一個越式河內三寶飯($70)。選擇困難嘅人一定要揀呢個幾好三寶,包括有雞翼、豬扒、扎肉。.雞翼同埋豬扒入味,但唔太鹹,而且表面好香脆☺️。豬扒好大塊,肉質仲好鬆軟。

2021-03-16
TakeAway
$80 (Dinner)
  • 越式河內三寶飯
  • 順化蝦餅撈檬