2022-11-01 169 views
🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️經過太子,見到「得閒飲茶」呢個店名好有意思,主打點心更加啱晒我🤩。食店提供傳統點心之外,又有特色點心,選擇多多。同樣計有茶錢,但免加一,性價比高,唔怪得好快就全場滿座✨🍤得獎蝦餃之王脹卜卜,薄薄一層外皮,中間嘅蝦肉爽口鮮香,做到真正皮薄餡靚,不愧為蝦餃之王👑🦐春風得意腸腸粉包住油炸鬼,再包住蝦肉、粟米等,食落脆卜卜 ,忍唔住一口接一口😋🐣糯米雞每啖飯都帶有荷葉香氣,餡料有雞肉、香菇、蛋黃等等,好豐富💕🍰椰香黃金糕帶有 淡淡嘅椰香味,呢款糕點要趁熱食,涷咗質感就會變少少㗎😆🐭豆沙 QQ 小白鼠造型太 cute 喇,差 d 唔忍心食。其實佢係紅豆餡嘅糯米糍,唔會好甜😍🍼3.6 牛乳太陽蛋牛乳布甸香濃又滑溜,作為飯後甜品啱啱好✨

🍤得獎蝦餃之王

🦐春風得意腸

🐣糯米雞
每啖飯都帶有荷葉香氣,餡料有雞肉、香菇、蛋黃等等,好豐富💕

🍰椰香黃金糕

🐭豆沙 QQ 小白鼠

🍼3.6 牛乳太陽蛋
牛乳布甸香濃又滑溜,作為飯後甜品啱啱好✨