2016-07-14 1498 views
最近調左去沙田番工,所以少左入元朗食野!難得入到元朗,當然要''掃街''啦!但可惜我既喉嚨唔爭氣..發炎呀!所以諗左一陣,決定去試下呢間近期喺元朗都幾hit既餐廳餐湯(free)餐湯真係幾驚喜,雖然賣相平平,但出乎意料好飲,唔同出面其他餐廳咁勁淡味同好稀!餐包(free)餐包係即整既,熱辣辣,脆卜卜!主菜方面,我同朋友仔都各叫左意粉試!朋友仔叫左白汁雞絲蘑菇天使意粉($40)份量都幾大碟,朋友仔試左話好味道!醬汁濃郁,唔太漏,意粉煮得剛剛好,唔會太淋!而我就叫左茄蒜蝦帶子天使意粉 ($60)意粉一樣口感爽滑,軟硬度適中,醬汁調製得岩岩好,有蒜香同酸甜度適中既茄汁,另外再加左少少黑椒,所以會帶微辣蝦肉爽口帶子如果煎一煎既話,應該會更加美味啦!餐飲方面,我同朋友仔都叫左凍檸茶(另加$2)應該有啤酒杯咁大杯!好抵飲!夠晒解渴😊總括而言,的確性價比高雖然係第1次食,但呢間餐廳既食物質素都令我地留下深刻印象!有時間既話都會再黎番尋味唯一美中不足就係杯凍檸茶味道淡左少少,對於不好甜既朋友可能會好喜歡,但我就中意甜d但講真既,咁既價錢,絕對收貨啦!服務質素方面:其實店員同客人對答係有禮貌既,但如果有
最近調左去沙田番工,所以少左入元朗食野!
難得入到元朗,當然要''掃街''啦!

但可惜我既喉嚨唔爭氣..發炎呀!

所以諗左一陣,決定去試下呢間近期喺元朗都幾hit既餐廳

餐湯(free)
餐湯真係幾驚喜,雖然賣相平平,但出乎意料好飲
,唔同出面其他餐廳咁勁淡味同好稀!

餐包(free)
餐包係即整既,熱辣辣,脆卜卜!

主菜方面,我同朋友仔都各叫左意粉試!

朋友仔叫左白汁雞絲蘑菇天使意粉($40)

而我就叫左茄蒜蝦帶子天使意粉 ($60)
意粉一樣口感爽滑,軟硬度適中,

蝦肉爽口

帶子如果煎一煎既話,應該會更加美味啦!

餐飲方面,我同朋友仔都叫左凍檸茶(另加$2)
應該有啤酒杯咁大杯!好抵飲!夠晒解渴😊

總括而言,的確性價比高

但講真既,咁既價錢,絕對收貨啦!

服務質素方面:其實店員同客人對答係有禮貌既,但如果有番多d笑容就完美啦!

2016-07-13
  • 茄蒜蝦帶子天使意粉