2019-09-09
聽講依間粥底火鍋店唔錯,我哋好少食粥底,呢一次就去試吓啦!去到嘅時候入邊個招牌好特別,原來日間係間茶餐廳,夜晚係打邊爐。雖然我哋兩個人,但係店員都俾咗張幾大嘅卡位枱我哋坐,坐得好舒服。點完菜之後,等餐嘅期間先來兩個餐前小食。估唔到係嘅餐前小食都好有誠意!梅子花生嘅花生好入味好林,我好鍾意食呢一種林花生。青瓜有啲辣味, 鹹鹹酸酸好開胃。依個燉湯都非常好飲!好濃郁之後上最主要嘅海鮮😊😊😊 都好大份,新鮮。鮮蝦爽口,多寶魚幾滑, 勝子好鮮,蟹同埋龍蝦都非常之好味,也令到個粥底更加鮮甜。青口都好大隻多肉。再擺埋雞,令粥底有雞嘅鮮味。仲有好多其他配料,未post得到咁多相。呢度嘅飲品選擇好多,我哋今次飲得佢哋自己煲嘅庶汁同埋可樂食完好多邊爐材料之後,嚟到我好期待嘅粥底淨係見喺美味嘅橙色,已經感覺到之前落嘅蟹肉蟹膏溶化在當中,好吸引。食落去感覺鮮甜濃郁,我未食過依種味道,可能就係好多唔同嘅材料混合埋嘅精華。依間店都幾值得同家人及朋友聚會嘅選擇,唔錯唔錯
點完菜之後,等餐嘅期間先來兩個餐前小食。
依個燉湯都非常好飲!好濃郁
青口都好大隻多肉。
呢度嘅飲品選擇好多,我哋今次飲得佢哋自己煲嘅庶汁同埋可樂
食完好多邊爐材料之後,嚟到我好期待嘅粥底
依間店都幾值得同家人及朋友聚會嘅選擇,唔錯唔錯