2010-06-07 7 views
上網見到MegaBox吉之島新開張, 所以就同男朋友去睇下,因為未食野,所以臨行之前去左10樓Food Court 搵野食, 去搵食之前就梗係搜羅一番, 見到呢間舖既野食咁特別, 就決定幫襯, 本身想單叫一個饅魚飯丸餐同烏冬餐, 後來再睇真啲有個差唔多既2人餐, 仲會有甜品食,而且價錢加埋又差唔多, 當然會選擇抵食既一個啦!前菜 - 田園沙律: 普普通通 芝麻汁凍豆腐: 豆腐夠凍醬汁好味主菜 - 芝士焗雞扒南瓜湯烏冬: 無想像中般辣, 只係黑胡椒的微辣, 同埋味道比較淡, 會啱食淡 味既人 - 饅魚飯丸: 好特別, 我男友仲話我好似食緊個無飯既餸, 我解釋只不過個飯係丸的形狀 睇落好似無飯咁, 味道好正, 我男友試左都鐘意, 仲有中間半生熟的蛋, 饅魚又 好味甜品 - 雲呢拿木糠布甸 + 朱古力木糠布甸: 見佢好耐都未送到黎於是提下佢啦,跟住佢好快就送到, 食果陣發覺個
!

前菜 - 田園沙律: 普普通通

芝麻汁凍豆腐: 豆腐夠凍醬汁好味

味既人

好味

甜品 - 雲呢拿木糠布甸 +
布甸雪到硬左, 所以攤左陣先至食, 但係佢個木糠粉唔夠碎同太乾, 因
為本人有自己整過此甜品, 試過木糠粉太乾既話會令到食果個人好容
易吸入喉嚨, 啲人就會咳, 呢度可能要改善一下

跟餐飲品 - 凍珍珠奶茶 : 茶無茶味, 俾啲奶味蓋過, 有待改善

- 凍蜜桃紅茶 : 唔駛加糖水都已經夠甜, 啱我
2010-06-06
$49.5 (Lunch)
  • 饅魚飯丸
  • 芝麻汁凍豆腐