📍𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐁𝐚𝐫 (銅鑼灣) 銅鑼灣嘅登龍街出名多嘢食就係人都知,但係你又冇試過呢間石燒專門店呢?呢間餐廳環境唔算大,但係都坐得好舒服。💁‍♀️而且店員仲好有禮貌咁會為我哋推薦菜式,仲好貼心咁問我哋需唔需要口罩夾~💕𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:🤍 吉列炸牛扒定食 ($188) 嚟到呢度又點可以唔試佢哋最出名嘅吉列炸牛扒呢?🐮牛扒上到嚟嘅時候大概係一兩成熟左右,等石燒爐上面嘅牛油溶化之後,就可以擺牛扒上去燒啦!😍吉列牛嘅份量好多,每一塊都有返相當份量嘅厚度,要大概燒20秒左右就可以食😋。吉列牛嘅外層好酥脆,而肉質就好嫩,牛味香濃,食落去口感超正!而每一個套餐都會跟豆腐、白飯同埋柚子醋沙律,但係可以加$8將白飯轉成薯條。薯條好厚身,食落好香脆!🍟🤍 石燒牛舌定食 ($120) 呢一個set就照跟咗白飯,🍚原來白飯都好正,上面有超多飯素,食落好香口!牛舌係薄切嘅,份量亦都好多,等塊石燒爐熱幾分鐘之後就可以開始燒架啦!🐄牛舌燒一陣就可以食,雖然牛味唔算好濃郁,但係食落去質感超好,🥰好彈牙好有咬口,推介推介!🤍 雞軟骨餃子 ($45) 餃子嘅表面煎到好香好脆,入面有超多雞軟骨,好有咬口,而且仲
📍𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐁𝐚𝐫 (銅鑼灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
🤍 吉列炸牛扒定食 ($188)

🤍 石燒牛舌定食 ($120)

🤍 雞軟骨餃子 ($45)
餃子嘅表面煎到好香好脆,入面有超多雞軟骨,好有咬口,而且仲好juicy添!😉

🤍 荔枝梳打 ($25)
🤍 蘋果汁 ($25)

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
Shop B, G/F, Tang Fai Building , 36-48 Tang Lung Street, Causeway Bay