2021-10-30 866 views
我肚餓了同朋友去肚餓鳥。 店舖主打多款串燒,種類齊全。當中肉類同海鮮類嘅款式特別吸引,仲有黑板上嘅店舖推介。我哋花多眼亂,決定選擇最多人推介嘅串燒。💚驚喜肉類🥓燒豬頸肉$69有驚喜,少有地食到咁爽口嘅豬頸肉,有嚼勁,份量亦唔少。🍖肉汁香燒餃子雞翼-2隻 $49雞翼表面塗上燒汁,中間放滿明太子,香辣惹味。🍗羊仔柳 $32羊羶味唔會太重,唔食開羊嘅朋友都接受到。孜然粉味道香濃,令羊仔柳更惹味。💚滋味海鮮🦪芝士廣島蠔 $68/2 隻表面鋪滿焦香嘅芝士,內裏蠔肉略帶鮮味,勝在無沙。🥢燒鰻魚 $48鰻魚厚度同長度適中,肉質有嚼勁,唔會多骨。🍢芝士丸 $22唔少人推介,但我哋覺得正常水準,係經濟之選。用上調味粉調味,丸身都帶咬口。💚解膩時蔬🍆蒜蓉茄子$49食肉唔少得要食蔬菜消化下。原條茄子開邊焗,佈滿香濃嘅蒜蓉。🥢汁燒BB露筍$39燒得剛剛好,帶簡單嘅調味。仲有,店舖主打幾款粗口啤酒,不過前2日都飲咗酒,就無飲到,而飲咗加多寶清熱。一邊食串燒一邊飲酒都幾chill。
我肚餓了同朋友去肚餓鳥。

💚驚喜肉類
🥓燒豬頸肉$69
有驚喜,少有地食到咁爽口嘅豬頸肉,有嚼勁,份量亦唔少。

🍖肉汁香燒餃子雞翼-2隻 $49
雞翼表面塗上燒汁,中間放滿明太子,香辣惹味。

🍗羊仔柳 $32

💚滋味海鮮
🦪芝士廣島蠔 $68/2 隻
表面鋪滿焦香嘅芝士,內裏蠔肉略帶鮮味,勝在無沙。

🥢燒鰻魚 $48
鰻魚厚度同長度適中,肉質有嚼勁,唔會多骨。

🍢芝士丸 $22

💚解膩時蔬
🍆蒜蓉茄子$49
食肉唔少得要食蔬菜消化下。原條茄子開邊焗,佈滿香濃嘅蒜蓉。

🥢汁燒BB露筍$39
燒得剛剛好,帶簡單嘅調味。

• 燒豬頸肉
  • 蒜蓉茄子