2023-10-04
今日突然想食惹味嘅嘢,所以同老公去咗呢間成日經過嘅菜館 ✔️套餐比較抵食,HKD398有雞煲有1個涼菜2個小菜,份量都唔細碟,2至4個人食都得✔️最好味係回鍋肉,似乎川菜真係呢間店嘅拿手嘢,非常入味,辣中帶咸香,蔬菜同埋豬肉都唔會太少,好襟食✔️亦非常欣賞回鍋肉嘅上菜盤,店家似乎花過啲心思,唔係就咁用碟盛上就算,而係加一個木盤,亦似乎令回鍋肉保暖,食到最後仍然熱熱嘅好好味✔️雞煲又係另一惹味之作,可選辣度,我地選了小辣,入口辣辣地帶出入晒味嘅咸香味✔️涼菜方面,我地選了拍青瓜,配上蒜香同埋幾好味嘅汁,凍凍的好啱仍然超熱嘅初秋✔️另一個小菜係鎮江骨,每件都好有件頭,大大舊,酸酸嘅味道平衡返食完回鍋肉/雞煲嘅舌頭✔️回鍋肉 同埋 拍青瓜 兩款菜色都有菜,又是另一個平衡,平衡返 雞煲 /鎮江骨/回鍋 嘅肉肉肉✔️有肉有菜當然要有飯,所以我地都加錢要咗一碗白飯,白飯都要介紹下,超大碗,一座山咁,我食咗個山頭,老公食晒山腳,又是另一份平衡嘅幸福,幸福嘅平衡